lördag 21 mars 2009

Kent Johansson vår kandidat i Europaparlamentvalet

Distriktsordföranden Mats Häggner introducerar Kent Johansson som mannen som vi ska skicka till Bryssel.

Kent Johansson säger att han tänker ta upp tre ämnen som är viktiga för vårt område just nu.
De flesta som går till jobbet i vår region går till en arbetsplats som är beroende av det som sker i Europa och hela världen säger Kent. Västra Götaland är en av de platser i världen där det investeras mest kapital i forskning och utveckling. Detta trots att vi är en relativt liten region. Det gör samtidigt att vår region har påverkats hårt av den internationella finanskrisen. En ljuspunkt är att det också troligtvis betyder att vi kommer att vara bland de första som ser konjunkturuppgången när den kommer.

Inre marknaden betyder mycket mer för oss i Västsverige än vad EU-bidragen gör. Vi är bra på att producera och då har vi en fördel där. Reglerna om inre marknaden beslutas av EU-parlamentet. Vi, 20 % av Sveriges befolkning, har inte en enda representant där, men efter valet hoppas Kent att det ska bli minst två och att han är en av dem.

Den tredje punkten är att vi i Centerpartiet måste driva EU-parlamentsvalrörelsen så att vi får alla våra medlemmar och en hel del personer till i Västra Götaland att rösta på Centerpartiet i valet 7 juni 2009. Varje krets och medlem måste hjälpa till!

1 kommentar:

Raymond Svensson sa...

Det är viktigt med "bra folk" i Europaparlamentet. Och med "bra folk" menar jag bl.a. människor som har lång erfarenhet från politiskt arbete i kommuner/landsting/regioner, dvs "hantverkarna". De som gör saker och ting möjligt. Om de sedan har stark förankring i svenskt folkrörelse- och kulturliv, desto bättre. Kent har allt detta. Raymond (C) , Haninge